Hoppa till huvudinnehåll

De värmländska Sparbankerna är stolta och glada över resultatet i årets SKI-undersökning

När den årliga mätningen av kundnöjdheten bland Sveriges bankkunder genomfördes kom Sparbankerna etta, både på privat- och företagssidan. För Fryksdalens Sparbank och Westra Wermlands Sparbank är det ett tydligt besked om att Sparbanksidén står sig stark och verkligen uppskattas av kunderna.

I undersökningen som genomförs av Svensk Kvalitetsindex, SKI, brukar Sparbankerna allt som oftast finnas med i toppen, så även i år när man når förstaplatsen trots kärvare tider och stor osäkerhet.

–I oroliga tider är jag helt övertygad om att den nära, personliga servicen är än viktigare. Våra kunder vill kunna komma in på kontoren och träffa oss öga mot öga, särskilt när det gäller lite mer komplexa ärenden, säger Håkan Nordblad, VD på Westra Wermlands Sparbank.

Årets SKI-undersökning slår fast att kundnöjdheten bland företagskunderna har ökat trots kärvare tider. Något annat som nämns är att kunderna uppskattar de digitala tjänsterna men att den personliga kontakten fortsatt är mycket betydelsefull. Detta är något som både Fryksdalens Sparbank och Westra Wermlands Sparbank kan skriva under på. De vet hur mycket kunderna uppskattar tillgängligheten de erbjuder med kontor även på många mindre orter.

–Att vi återkommande placerar oss högt i dessa undersökningar över tid och får så fina betyg av våra kunder beror dels på den service vi erbjuder men också att kunderna känner att vi med glädje bidrar till det lokala samhället. Detta genom att låta delar av vinsten gå till projekt och verksamheter som är till nytta och glädje för alla på orten, säger Urban Rohdin, VD på Fryksdalens Sparbank.

Kontakt:
Urban Rohdin, VD, Fryksdalens Sparbank, tel 0565-174 17.
urban.rohdin@fryksdalenssparbank.se

Mobila banken åker ut på turné

Urban Rohdin bredvid bankbussen
I september åker Fryksdalens Sparbanks bankbuss ut på turné i bygden. Urban Rohdin, vd Fryksdalens Sparbank.

Under september kommer Fryksdalens Sparbanks bankbuss att besöka flera orter i kommunen på tisdagar och torsdagar. Bankbussen har planerat hållplatser i Östra Ämtervik, Västra Ämtervik, Gräsmark, Lysvik och Stöpafors.

– Vi kommer även gästspela i Bjälverud på deras veterandag den 16 september, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

Från 1960 till 1990 hade banken en sparbanksbuss som betjänade 46 hållplatser som mest. Nu rullar återigen en bankbuss i bygden, drygt 30 år efter att den första togs ur trafik.

- Den här versionen av bankbuss är mer av ett mobilt kontor där vi kan komma ut och träffa kunder både på lokala arrangemang och även ha möjlighet att åka ut i vårt verksamhetsområde och prata banktjänster, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

Bankbussen kommer att finnas på plats på Svanviks Handel i Östra Ämtervik, vid församlingshemmet i Lysvik, ICA i Gräsmark, kyrkans parkering i Västra Ämtervik och Diner 45 i Stöpafors under septemberturnén. Medföljer på turnén gör även Fastighetsbyrån.

-Håll gärna utkik efter den orange bussen under hösten, för den kan dyka upp lite varstans i vårt verksamhetsområde som sträcker sig från Kil till Långflon, säger Urban Rohdin.

Hållplatser och tider

Tisdag 5/9: Svanviks Handel, Östra Ämtervik
Torsdag 7/9: Församlingshemmet, Lysvik
Tisdag 12/9: ICA Rottnahallen, Gräsmark
Torsdag 14/9: Kyrkans parkering, Västra Ämtervik
Tisdag 19/9: Diner 45, Stöpafors
Tiden för samtliga stopp är 16.00 – 17.30.

Kontakt

Urban Rohdin
0565-174 17