Meny
Om Fryksdalens Sparbank
Vår organisation
Finansiell information
Vårt samhällsengagemang

Storsatsning på sommaraktiviteter för barn: Sommarkul tillbaka för femte året – nu även i centrala Torsby

Pressmeddelande 2024-06-05

För femte året i rad erbjuder Sommarkul kostnadsfria fritidsaktiviteter för barn mellan 6-12 år. Dessa aktiviteter, som startade 2020, har blivit en viktig del av sommarupplevelsen för många barn i Sunne och Sysslebäck. I år utvidgas verksamheten till centrala Torsby, vilket ger ännu fler barn möjlighet att delta.

En trygg och inkluderande sommar för alla barn

Sedan starten har Sommarkul lockat omkring 5000 besökare. -Vi har sett hur dessa aktiviteter skapar glädje och gemenskap bland barnen som deltagit, säger Peter Lindgren, idrottskonsulent på RF Sisu Värmland och initiativtagare till Sommarkul. -Att barnen själva får sätta agendan gör att alla känner sig delaktiga och får en chans att göra det de tycker om.

Mångsidiga aktiviteter på barnens villkor

På Sommarkul får barnen prova på en rad olika aktiviteter – från sport och dans till pyssel och värdegrundssamtal om vänskap. -Vårt mål är att alla barn, oavsett bakgrund och intressen, ska känna sig välkomna och kunna delta på sina egna villkor, säger Peter Lindgren.

Sommarkul är helt gratis och kräver ingen anmälan. Det ingår även mellanmål, vilket gör det enkelt för alla att delta. Vid dåligt väder flyttar aktiviteterna inomhus till närliggande sporthallar, vilket säkerställer att inget barn behöver missa en dag av sommarens höjdpunkter.

Nyhet: Sommarkul till centrala Torsby

I år tar Sommarkul steget in i centrala Torsby, vilket gör att fler barn än någonsin tidigare får chansen att delta. -Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Sommarkul även i centrala Torsby, säger Kicki Velander, fritidschef i Torsby kommun.

Sommarkul är ett samarbete mellan Sunne och Torsby kommuner, Fryksdalens Sparbank, RF Sisu Värmland, Fritidsbanken, lokala idrottsföreningar och de lokala pastoraten. – I och med samarbetet med Sommarkul kan vi tillsammans skapa möjligheter för alla barn i vårt verksamhetsområde att ha en rolig och meningsfull sommar, oavsett deras förutsättningar, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

Pressträff: Stjerneskolan, Torsby 12 juni kl 14.00 i samband med en gemensam utbildning av årets ledare.

För mer information, kontakta:

Kicki Velander, fritidschef Torsby kommun, 070-313 60 09
Henrik Rundqvist, fritidsutvecklare Sunne kommun, 070-658 45 15
Peter Lindgren, idrottskonsulent RF Sisu Värmland, 070-246 60 14
Urban Rohdin, vd Fryksdalens Sparbank, 0565-174 17

Alla orter och tider för Sommarkul 2024 

 

 

Fryksdalens Sparbank öppnar i Torsby

Pressmeddelande 2024-03-18

Dörrarna till Torsbys nyaste bank slås upp den 18 april
–Ombyggnationen av lokalerna har flutit på bra och vi har även hunnit rekryterat personal till vårt nya kontor, så vi planerar att öppna i Torsby redan den 18 april, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank. 

Bankkontoret öppnar i affärslokalen i det nya höghuset Mejerskan i centrala Torsby och kontorschef blir Henrik Appel, som idag jobbar som företagsrådgivare på Sunnekontoret. –Det känns mycket bra att vi nu kan gå ut med öppningsdatum för vårt nya kontor. Vi har i nuläget många kunder i området och i och med etableringen i Torsby kan vi erbjuda en bättre service till både nya och befintliga kunder här, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

Öppet varje vardag

Bankkontoret kommer att erbjuda banktjänster och personlig rådgivning för privat- och företagskunder och även vara öppet för drop in-ärenden varje vardag. Fryksdalens
Sparbank har idag kontor i Sunne och Sysslebäck.

Det var för ca ett år sedan som Fryksdalens Sparbanks styrelse beslutade att öppna ett bankkontor i Torsby. –Beslutet att öppna ett nytt kontor är ett viktigt steg i bankens strävan att bedriva bankverksamhet med hög kundnöjdhet, lokala medarbetare och lokalt beslutsmandat. Vi vill stärka vår närvaro i vårt verksamhetsområde som våra huvudmän har bestämt är Sunne, Torsby och Kils kommuner, säger Urban Rohdin.

Fristående bank

Fryksdalens Sparbank är en lokal och fristående bank med huvudkontor i Sunne sedan
1856. Sedan 2012 finns även ett kontor i Sysslebäck. Sparbank är en helt egen bolagsform
med en affärsmodell som tydligt bygger på den lokala förankringen. Sparbanksidén
handlar om både affärer och samhällsnytta, där ingen enskild kan göra anspråk på
vinsten.

Kontakt

Urban Rohdin, vd
0565-174 17
urban.rohdin@fryksdalenssparbank.se