Det är tredje året som Fryksdalens Sparbank arrangerar Stora vårstädningen som skedde tillsammans med Sunne och Torsby kommuner, flera lokala företag och Städa Sverige som är idrottens egen miljöorganisation. Hittills har 5,7 ton skräp samlats in . 

Föreningarna som deltar får varsitt städområde som de kommer att städa under dagen och respektive förening får ersättning för sitt arbete. Det ärframför allt ungdomar i de lokala idrottsföreningarnas som utför städningen och alla som deltar genomgår en utbildning i miljökunskap inför städdagen.

Ca 270 personer kommer att vårstäda Sunne, Gräsmark, Lysvik, Rottneros (Sunne Ski & Bike), Västra Ämtervik, Östra Ämtervik, Branäs, Stöllet, Likenäs och Sysslebäck.

Det lokala näringslivet är med i projektet

Även i år har Fryksdalens Sparbank knutit till sig flera lokala partners, både i Sunne och Sysslebäck. De företag och organisationer som är medfinansiärer i projektet är Driconeq, Vildmark i Värmland, Näckåns Energi, Fastighetsbyrån i Sunne och Torsby, Sunne Ski & Bike, Selma Spa, Branäs, Sunne och Torsby kommun, Tuab, Mitt Sunne och Optipack. Coop i Sunne och Sysslebäck bjuder alla miljöhjältar som städar på fika under dagen. 

Ungdomar och ledare inom idrotten gör en insats

De föreningar som ska städa i år är Ämterviks FF, Västra Ämterviks IF, Gräsmark GoIF, Lysviks IF, IS Emtarna, IFK Sunne Fotboll, Mallbackens IF Sunne, KFUM Sunne Basketbollklubb, Sunne Skridskoklubb, Branäs Alpina, Sunne Ryttarförening, Sunne Alpina Klubb, Kvistbergsskolans IF, Finnskoga IF och Nordvärmlands FF.

-Det finns ett fantastiskt föreningsliv här i bygden! Det finns många eldsjälar, engagerade ungdomar och ledare som ställer upp när vi hittar på saker och den här aktiviteten är bra för både vår närmiljö och ger lite extra klirr i kassan till föreningarna, säger Urban Rohdin som tillsammans med ett gäng medarbetare kommer att vara med och städa kvarteret runt banken under vårstädningen.

Var med och hjälp till, du också!

Vill du också hjälpa till att städa så kan du hämta sopsäck vid bankbussen som kommer att finnas parkerad på Teatertorget under Stora vårsstädningen. Här kan du också tävla i en skräpquiz i samarbete med butikerna och vinna presentkort till Sunne Handel.