Hoppa till textinnehållet

Barn och unga

Vi har flera enkla banktjänster för barn i åldern 0-17 år. Det är du som förälder som öppnar konto och skaffar tjänster till ditt barn. 

Kund i banken

Om du som förälder är kund i banken kan du ansluta tjänster till ditt barn i din app. Du kan också ringa oss och få hjälp, eller besöka ett av våra kontor tillsammans med ditt barn. 

Inte kund i banken

Om du som förälder inte är kund i banken får du och ditt barn besöka ett kontor för att ansluta tjänster. Har du frågor är du välkommen att ringa. 

Erbjudande till barn och unga 0 kr/mån

Skaffa banktjänster till barn - så funkar det

Om ni är två föräldrar behöver båda godkänna att barnet får banktjänster. Det är enkelt: Den av er som kontaktar banken intygar att den andre har sagt ja (muntlig fullmakt) till att barnet får banktjänster.

 1. Kontakta oss

  Ring oss eller besök oss så hjälper vi till att öppna ett konto, beställa ett bankkort och ge barnet tillgång till våra digitala tjänster. Du bestämmer om både ni föräldrar och barnet ska kunna använda kontot.

  Om du som förälder är kund i Fryksdalens Sparbank

  Besök ett bankkontor för att ansluta tjänster
  Ring 0771-22 11 22 för att ansluta tjänster

  Om du som förälder inte är kund i Fryksdalens Sparbank 

  Besök ett bankkontor för att ansluta tjänster

 2. Ladda ner

  Be ditt barn att ladda ner apparna för Mobilt SäkerhetsID/BankID och Swish samt appen för unga.

 3. Aktivera tjänster

  När barnet har blivit kund kan du hantera barnets digitala tjänster under Inställningar – Hantera tjänster- Hantera barns tjänster i din egen app. Du kan till exempel aktivera Mobilt SäkerhetsID/BankID och Swish. För Swish kan du dessutom välja om barnet ska kunna swisha till både privatpersoner och företag och hur mycket barnet ska kunna swisha.

Öppna ditt barns kort för internetköp

 1. Logga in i din internetbank.
 2. Klicka på Övriga tjänster.
 3. Klicka på Barns tjänster.

 

Gräns på 3000 kr under en sjudagarsperiod.

Kort på kort Mastercard