Hoppa till textinnehållet

Skaffa Swish

 • Skicka och ta emot pengar på mobilen, från mobilnummer anslutet till ditt bankkonto.
 • Enkelt att betala till privatpersoner, företag, föreningar och organisationer.
 • Pengarna skickas direkt – även om mottagaren har en annan bank.
Young adults laughing at something on a mobile

Så laddar du ner Swish

 1. Ladda ner appen "Swish betalningar" till din mobiltelefon.
  App Store
  Google Play
 2. Logga in i Sparbanken Privat-appen eller i internetbanken.
 3. Välj Övriga tjänster/Swish/Beställ Swish.
 4. Ange det mobilnummer du vill koppla till ditt konto och tryck på "Skicka verifieringskod". Fyll i koden, som du får via sms, och tryck sedan på Fortsätt.
 5. Välj det konto du vill koppla till ditt mobilnummer, och välj om du vill kunna "Skicka och ta emot betalningar" eller "Endast ta emot betalningar".
 6. Ta del av och acceptera villkoren, klicka sedan på Fortsätt.
  Godkänn med Mobilt BankID, eller säkerhetsdosa.

Pris

0 kr för privatpersoner.

De vanligaste frågorna om Swish

 1. Beloppsgräns - Hur mycket kan jag swisha?

  När du skaffar Swish får du som är 18 år eller äldre automatiskt en beloppsgräns på 3000 kronor per 7 dagars period. Du kan ändra den i internetbanken för privatpersoner under Betala och överföra - Swish, eller i appen under Övriga tjänster - Swish. Där kan du också lägga till en tillfällig beloppsgräns på upp till 150 000 kronor som är giltig i ett dygn.

 2. Är det säkert att använda Swish?

  Ja, Swish är lika säkert som internetbanken och appen. Oavsett om du ska aktivera tjänsten eller skicka och ta emot pengar kan du känna dig helt trygg. Mobilnumret är kopplat till ett bankkonto, mobilnumret kan bara vara kopplat till ett konto i en bank. Varje betalning och inloggning godkänns med Mobilt BankID och där visas namnet på mottagaren av betalningen innan godkännande.

 3. Hur godkänner jag en betalning?

  Du ansvarar för att beloppet och att mottagarens namn är rätt innan du godkänner betalningen med Mobilt BankID. Däremot behöver du inte Mobilt BankID för att ta emot betalningar. Mobilt BankID är en e-legitimation för smartphones och surfplattor.

 4. Hur gammal måste man vara för att kunna använda tjänsten?

  Är du under 18 år kan målsman ansluta dig till Swish via sin app eller besöka ett av våra bankkontor.

 5. Ny mobiltelefon - så gör du med Swish

  Om du har behållit ditt mobilnummer behöver du bara ladda ner och aktivera Swish-appen i nya mobilen. Har du bytt mobilnummer måste du först avsluta tjänsten i internetbanken och sedan ansluta dig på nytt till tjänsten med det nya mobilnumret.

 6. Vad är Swish Förfrågan?

  Swish Förfrågningar är en ny funktion som gör att du via Swish-appen kan be andra personer om en Swish-betalning. En förfrågan är inget bevis på att det finns en skuld mellan dig och avsändaren. Om du får en förfrågan som du inte vill betala trycker du på ”Avstå”.

Smarta funktioner med Swish