Pressmeddelande 2022-12-06

 

Sparbanksbössan ska hjälpa barn på flykt från krig
- bankerna samlar tillsammans för Musikhjälpen

 

Ett trettiotal sparbanker i Sverige går nu samman för att bidra till Musikhjälpens viktiga insamling som i år har temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Insamlingen heter Sparbanksbössan och målet är att tillsammans få in så mycket pengar som möjligt.

 

– Varje år ger vi en julslant till en förening eller projekt som gör gott för samhället. I år skänker vi de pengarna till sparbanksbössan, som är ett initiativ från Leksands Sparbank. Vi hoppas att fler vill vara med och bidra och har du tänkt att skänka en slant till Musikhjälpen i år, gör det gärna genom vår bössa, uppmanar Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.
Sparbanksbössan är öppen mellan den 5 och 31 december. Alla som vill kan bidra med valfri summa, genom att swisha eller göra en kortbetalning och hittas på Musikhjälpens hemsida https://bossan.musikhjalpen.se/sparbanksboessan
Varför går Sparbankerna ihop och gör det här?

 

– I vanliga fall stöttar Sparbankerna mest lokala initiativ, på de orter där vi finns. Det gör vi fortfarande. Men när vi går samman är vi också starka nationellt, säger Jonas Heimer, initiativtagare till bössan och marknadschef på Leksands Sparbank.

 

Fakta om Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur och sänder i 144 timmar direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/ SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är: ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Musikhjälpen sänds mellan 12 december och 18 december.

Om Sparbankerna
Sparbanken är din lokala bank. Den ger tillväxt till både dig och din ort. Förra året bidrog Sparbankerna med över 800 miljoner kronor till lokala samhällsinitiativ.

 

I Sverige finns 58 Sparbanker, som tillsammans utgör en betydande del av den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna.

 

Kontakt
Urban Rohdin, 0565-174 17, urban.rohdin@fryksdalenssparbank.se