Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Mathias och Rasmus hittade hem på Nirsgården

Med utsikt över Branäsberget i norr och Klarälven i väster ligger Nirsgården som är Mathias, Rasmus och hunden Sixtens nya plats på jorden. –Jag minns att Mathias var sjuk en natt och hade svårt att sova. Han låg och skrollade på Hemnet och väckte mig vid halv tre för att visa ett hus som var till salu, minns Rasmus Boström.

Två män och en hund utanför ett hus

"Vi ringde till Marie på bankkontoret i Sysslebäck och fick snabb hjälp med ett lånelöfte så vi var redo inför budgivningen"

Mathias Styffe

Hittade idyllen i Likenäs

Gården som Mathias hade upptäckt den natten visade sig vara drömboendet för dem båda två. – Vi kände att det här huset måste vi bara åka och titta på, säger Mathias Styffe.

Mathias och Rasmus hade redan ett hus på Långberget som de nyligen både hade renoverat och byggt ut, men de kände direkt att Nirsgården hade potential. Gården är en lantbruksfastighet med både skog och ängsmark och är en idyll i Likenäs i närheten av både Klarälven och Branäs skidanläggning.

Snabbt lånelöfte

– Vi ringde till Marie på bankkontoret i Sysslebäck och fick snabb hjälp med ett lånelöfte så vi var redo inför budgivningen, säger Mathias. Och det blev en del budgivning på gården, men paret kände att de verkligen ville bo där och till slut var det de som lade det sista budet.

Huset på Långberget lades ut till försäljning och allt gick som planerat. –Allt flöt på väldigt smidigt och vi fick huset sålt lagom till vi hade tillträde till vår gård, säger Rasmus.

Renoverat själva

Mathias är vd på ett skogsbolag och Rasmus jobbar som arbetsledare på kommunen. –Rasmus är snickare i grunden, vilket gör att vi har kunnat renovera mycket själva, berättar Mathias. De har tre rum kvar att renovera i huset och i den salen där det var förr var söndagsskola ska det bli ett nytt sovrum. Sedan ska de fortsätta med att renovera uthusen och säterstugan som hör till gården.

–Det bästa med vår gård är att det är lite bullerbykänsla här med små gårdar och röda stugor runt omkring, säger Mathias.

Det är enkelt att byta bank

Fryksdalens Sparbank finns till för dig som lever här. Vi är den enda banken i världen med huvudkontor i Sunne och eftersom vi saknar aktieägare som kräver del av vår vinst, går vinsten tillbaka till bygden vi lever i.

Det är enkelt att byta bank, mycket enklare än vad många tror. Välkommen som kund, du också!

Bli privatkund
Bli företagskund
Läs om fler av våra kunder