Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Magnus fixar kul på två hjul för alla åldrar

-Alla ska känna sig välkomna och tröskeln ska vara så låg som möjligt, då kan alla ha möjlighet att vara med, säger Magnus Hedlund som är en av ledarna på Kul på 2 hjul i Västra Ämtervik. Det ska inte kosta så mycket, utan det räcker att man har en cykel och en hjälm så kan man vara med.
 

En man sitter i skogen bredvid en cykel

"Om jag kan ge några timmar i veckan av min tid och det gynnar 35 barn och deras föräldrar, så är det rätt självklart"

 

Magnus Hedlund, Västra Ämterviks IF 

Varje onsdag under barmarksäsong träffas de som vill cykla tillsammans i Västra Ämterviks IFs regi. Kul på 2 hjul har rullat på i fyra år nu och runt 30 barn har varit med och cyklat i snitt vid varje tillfälle. Nu har cykelträningen även utökats till söndagar i Sundsberget utanför Sunne.

 

Magnus tycker att det är viktigt att de som deltar ska vara med på sina villkor och kunna utvecklas i sin takt. Balans- och teknikträning är en viktig del och föreningen har byggt en pumptrack vid idrottsplatsen i Västra Ämtervik.

 

-Utan de ideella krafterna som finns här i bygden hade det aldrig gått, säger Magnus. Styrelsen och ledarna i Västra Ämterviks IF är fantastiska!

 

Att det finns en stark gemenskap och att många är med och hjälper till när föreningen anordnar saker, är något som Magnus vill lyfta fram. – Inom många andra idrotter sitter föräldrarna och tittar på. Hos oss uppmanar vi föräldrarna att vara med på träningen istället. Vår generation vill verkligen vara tillsammans med våra barn och vi som är ledare älskar att köra cykel själva. Det blir så mycket roligare när alla är med, säger Magnus.

 

Vintertid är snowboardonsdag ett begrepp i bygden. – Vi testade samma upplägg som cyklingen fast med snowboard, berättar Magnus. Snowboard har en högre instegströskel än cykel och utrustningen är ganska dyr. Därför var det viktigt för föreningen att se till att så många som möjligt kunde vara med. 

 

-Ski Sunne var superschyssta och vi fick vara i backen på onsdagskvällar och vi fick även ett bra pris på hyran av utrustning. De har ställt upp enormt, berättar Magnus. Även Fryksdalens Sparbank gick in och sponsrade, så att vi kunde nyttja backen för att hålla nere kostnaderna för barnen.

På så sätt kunde föreningen få ner tröskeln även på snowboard. I samma anda som med cyklingen, skapade ledarna en plattform där människor kan komma och vara med.

 

- Vi umgås och hänger, och det blir en gemenskap. Föräldrarna är fantastiska och hjälper till, både med sina egna barn och andras, berömmer Magnus.

 

Nu har snowboardintresset vuxit även hos de vuxna och många föräldrar har dammat av sina gamla brädor och är med och åker tillsammans med sina barn.  

 

-Om jag kan ge några timmar i veckan av min tid och det gynnar 35 barn och deras föräldrar så är det rätt självklart, säger Magnus Hedlund.

 

Vad brinner du för?

Fryksdalens Sparbank finns till för dig som lever här. Vi är den enda banken i världen med huvudkontor i Sunne och eftersom vi saknar aktieägare som kräver del av vår vinst, går vinsten tillbaka till bygden vi lever i.

 

Det är enkelt att byta bank, mycket enklare än vad många tror. Välkommen som kund, du också!

 


Bli privatkund
Bli företagskund
Läs om fler av våra kunder