Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Jenny och David ritade sin egen husdröm på Sjöplatån

–Ta det med ro och tänk igenom saker ordentligt. Men överanalysera inte små beslut, för små saker som strömbrytare är den ingen som tänker på ändå sen, tipsar David Skilberg som tillsammans med sin fru Jenny har ritat det stora vita huset på Sjöplatån själva.
 

En familj vid köksbordet

"Vi valde Fryksdalens Sparbank för enkelheten och att banken är lokalstyrd. Personalen vet vilka vi är och kan ta beslut här"

David Skilberg

Ritade drömhuset själva

–Vi ritade fram en komplett husskiss och husföretaget skapade en konstruktionsritning. Vi avstod att ändra de småsaker arkitekten föreslog, för vi var nöjda med våra lösningar, säger Jenny Skilberg.

Anpassat huset efter familjens behov

2016 stod huset klart med sina 250 kvadratmeter boyta, modern design och utsikt över Fryken. Här trivs David och Jenny, sönerna Otto, Isak och John och bengalkatterna Zanzibar och Safari.  –Vi är väldigt nöjda med hur huset blev och har bara gjort några mindre ändringar, berättar David.

Under tiden familjen har bott i huset har de gjort några anpassningar utifrån behov.
– Barnen växer och blir större och deras behov ändras. Nästa projekt är att fixa en yta för barnen där de kan umgås med varandra och med sina kompisar, säger Jenny.

Bytte Stockholm mot Torsby

Jenny är kiropraktor som driver en medicinsk mottagning vid skidtunneln i Torsby och David jobbar som både TV-producent och snickare.  Jenny är från Tullinge utanför Stockholm och David är uppvuxen i Torsby, men bodde i Stockholm under flera år.
–Vi tänkte att om vi ska ge upp Stockholm, så ville vi ha riktigt bra boende här, säger Jenny.

Paret bytte nyligen bank till Fryksdalens Sparbank av flera skäl. –Vi valde Fryksdalens Sparbank för enkelheten och att banken är lokalstyrd. Personalen vet vilka vi är och kan ta beslut här, säger David.

Det är enkelt att byta bank

Fryksdalens Sparbank finns till för dig som lever här. Vi är den enda banken i världen med huvudkontor i Sunne och eftersom vi saknar aktieägare som kräver del av vår vinst, går vinsten tillbaka till bygden vi lever i.

Det är enkelt att byta bank, mycket enklare än vad många tror. Välkommen som kund, du också!

Bli privatkund
Bli företagskund
Läs om fler av våra kunder