Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Fredrik flyttade hem och skapade sitt eget jobb

– Jag hade ett jättebra jobb i Oslo under många år, men hemlängtan tog över, berättar Fredrik Arnesson som säljer och servar snöskotrar, fyrhjulingar, gräsklippare och motorsågar i Sysslebäck i butiken Motorshopen i Värmland. Att starta eget var något som Fredrik hade drömt om länge, men att det blev just där och då var en ren tillfällighet. Han var trött på att pendla och fick chansen att skapa sitt eget jobb på hemmaplan.

Man i ett garage bredvid en svart och blå fyrhjuling

"Fryksdalens Sparbank har varit med sedan starten. Jag fick hjälp direkt att komma igång och därför valde jag dem som min bank."

 

Fredrik Arnesson, Motorshopen i Värmland

Sedan ett par år tillbaka bor Fredrik i Bograngen och trivs som fisken i vattnet. – Jag kommer aldrig att flytta härifrån! Jag är så hemkär så det är löjligt och idag hade jag inte fixat att pendla till jobbet, även om det skulle innebära att jag skulle få mycket högre lön. Det är skönt att komma hem varje dag, säger Fredrik.

 

Det bästa med att driva företag är att få hjälpa kunder och lösa deras problem, tycker Fredrik. När de kommer hit är de ofta glada och ska köpa något som de egentligen inte behöver som en skoter eller en fyrhjuling, säger Fredrik som alltid jobbat i serviceyrken och trivs med att träffa kunder.

 

Att ha skoter är ett måste för Fredrik, som åker drygt 200 mil under en riktigt bra vinter. - Det ska alltid stå minst en skoter i garaget och en tävlingsbil, säger Fredrik som bygger på en rallycrossbil som han planerar att tävla med i framtiden.

 

För trots att Fredrik jobbar mycket, är han engagerad i den lokala tennisklubben, skoterklubben och medlem i motorklubben. – Jag önskar att jag kunde engagera mig mer i bygden, men jag hinner inte med det nu när jag driver eget företag.

 

Det är enkelt att byta bank

Fryksdalens Sparbank finns till för dig som lever här. Vi är den enda banken i världen med huvudkontor i Sunne och eftersom vi saknar aktieägare som kräver del av vår vinst, går vinsten tillbaka till bygden vi lever i.

 

Det är enkelt att byta bank, mycket enklare än vad många tror. Välkommen som kund, du också!