Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Emelie och Daniel byggde ett hus på Torvnäs

-Först hade vi tänkt att bygga hus ute på landet, men sen kände vi att vi ville ha nära till samhället och att barnen skulle ha nära till kompisar och aktiviteter, säger Emelie Lövgren som byggt en villa på Torvnäs i Sunne tillsammans med sin man Daniel.
- När vi kikade på tomten på Torvnäs så kände vi att det var helt rätt för oss.

 

En ung kvinna med två barn sitter på verandan utanför sitt hus.

"Det var spännande att träffa banken. Det kändes att nu är det på riktigt! Vi fick en bra bemötande och hade ett bra samarbete med vår bank"

 

Emelie Lövgren, husbyggare på Torvnäs

Från början letade Emelie och Daniel efter ett större hus då deras befintliga boende var för litet.

- Vi ville inte ha ett renoveringsobjekt igen. Vi hade kompisar som hade byggt nytt och vi började undersöka om vi också hade möjlighet att bygga. Vi kom fram till att det rent ekonomiskt skulle bli lika stor kostnad för oss att bygga nytt, som att renovera ett befintligt hus till det skick vi ville ha, berättar Emelie.

 

När Emelie och Daniel räknat på projektet tog de kontakt med Fryksdalens Sparbank.
– Det var spännande att träffa banken. Det kändes att nu är det på riktigt! Vi fick en bra bemötande och hade ett bra samarbete med vår bank, säger Emelie.

 

Nu har Emelie och Daniel och deras tre barn bott i sitt nya hus i drygt 1,5 år och trivs jättebra i området. Men det har varit ett projekt som tagit tid och kraft. - Vi valde att bygga huset med halventreprenad och gjorde det invändiga själv. Det blev mycket slit, framför allt för min man som drog ett stort lass. I efterhand kanske vi skulle ha valt att leja bort det istället, säger Emelie.

 

- Det är fantastiskt att få skapa ett hem från grunden och få det precis som man vill. En utmaning är att få ihop allt, för det är många smådetaljer som man kommer på efteråt, till exempel var eluttagen ska vara. Var väldigt noggrann när du gör dina val, tipsar Emelie.

 

Vad är dina framtidsplaner?

Fryksdalens Sparbank finns till för dig som lever här. Vi är den enda banken i världen med huvudkontor i Sunne och eftersom vi saknar aktieägare som kräver del av vår vinst, går vinsten tillbaka till bygden vi lever i.

 

Det är enkelt att byta bank, mycket enklare än vad många tror. Välkommen som kund, du också!

Bli privatkund
Bli företagskund
Läs om fler av våra kunder