Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Billiga aktiviteter med barn

Det kanske finns en förväntansbild att lov betyder semester? Eller att aktiviteter ska kosta pengar. Här kommer massor av tips du kan hitta på med ditt barn som inte kostar så mycket. 

Parent and child playing inside
 • Ät utomhus!

  Att packa ihop frukost/lunch/middag för att äta "al fresco" är både roligare och mysigare än att sitta inne. Gör en picknick av det istället! Man kan till och med försöka hitta en ny plats varje gång? Glöm inte att ta med något roligt att göra, som att spela boccia eller badminton. Eller läsa en bok!

 • Hälsa på djuren

  4H-gårdar eller bondgårdar finns det gott om i landet. Besök någon som ligger nära och kika på djuren. Varför inte ta med sig lunchen hemifrån och picknicka?

 • Fiska eller ta ett dopp!

  Finns det en vik, sjö eller plaskdamm någonstans i närheten? Oavsett årstid kan ett dopp bli ett bra äventyr. Ta med metspöt så kan ni även prova fiskelyckan.

 • Gör en hinderbana

  En rolig sak som kan engagera hela familjen. Varför inte sätta något på spel, som att förloraren får ta disken? Vid dåligt väder kan man fixa en även inomhus.

 • Gå i skogen

  I skogen finns massor att upptäcka. Bestäm något ni vill hitta, till exempel speciella spår, och se vem som hittar flest! Eller ordna en skattjakt.Glöm inte att ta med en påse eller korg ifall ni skulle hitta blåbär eller svamp. 

 • Bygg en koja

  Vem vill inte ha en egen koja att gå till, både ute och inne funkar detta utmärkt.

 • Använd trädgården

  Utnyttja trädgården alla årstiderna. Åk skidor på tomten, spela badminton eller ha femkamp. Eller varför inte bara ligga ner och kolla in stjärnorna. Att leka kurragömma när det har blivit mörkt, är spännande både för små och stora. 

 • Tälta

  Visst kan det vara mysigt att få vakna upp i ett tält, men för dig som inte är så förtjust i småkryp eller om vädret är dåligt - går det faktiskt lika bra att tälta inomhus!

 • Ordna hemmabio

  Släck ner, poppa popcorn och kolla på film. Vill man göra ett större pyssel av evenemanget kan man rita egna biobiljetter och vika strutar.

 • Gör en film

  Att hitta på en handling, sätta rätt figurer eller dockor i rollerna och sedan göra en film. Filma med telefonen och redigera i en app (det finns många som går att ladda ner gratis). Stop motion är också ett kul och enkelt sätt att berätta en historia.

 • Odla något!

  Att så frön och se dem växa är kul för både liten och stor. Har ni en liten trädgård, balkong eller ett soligt fönster som passar till odling? Och vill ni ha mer snabba ryck är smörgåskrasse alltid ett säkert kort.

 • Spela spel och pussla

  Ett brädspel, en kortlek eller ett pussel är något nästan alla oavsett ålder kan sysselsätta sig med i flera timmar.

 • Ordna en kalasmiddag

  Korv och makaroner är kanske inte så festligt, men om man dukar upp köket som för ett kalas blir nästan allting roligare. Eller varför inte laga en middag ihop. Tillsammans blir det roligare. Avsluta kvällsmiddagen med dans till en gemensam spellista.

 • Pyssla

  Ta en promenad och plocka in fina grejer från naturen, som färgglada löv och stenar. Sen är det bara att gå loss med klister, färg och pynt!

 • Upptäck din hemstad

  Det man har nära glömmer man ofta bort. Lös biljett och åk runt längs buss-eller tunnelbanelinjer för att upptäcka staden du bor i. Hoppa av och se hur nya platser ser ut, hittar ni inget kul kan ni bara åka vidare. Eller kolla in ett museum, vissa är dessutom gratis och så är det lärorikt – för att inte nämna kul!

 • Låna grejer för nya upplevelser

  Låna utrustning istället för köpa är ett alternativ. Hör med en kompis, kasta ut frågan i någon lokal grupp eller låna helt gratis hos Fritidsbanken, om det finns nära er. Fritidsbanken är en ideell verksamhet som lånar ut sport- och fritidsprylar precis på samma sätt som ett bibliotek. 

 • Läs och slappa

  Glöm inte bort att njuta av ledigheten och vila upp dig. Ta en sväng till biblioteket och låna vilka böcker du vill, helt gratis! Många bibliotek har också roliga aktiviteter man kan gå på.

  Vi tipsar även om att vår tidning Lyckoslanten finns att läsa gratis på Lyckoslanten.se.

Så skaffar du banktjänster till ditt barn

 1. Gör ditt barn till bankkund

  Du som är kund i banken kan enkelt göra ditt barn till bankkund i internetbanken. Då kan du samtidigt öppna ett eller flera konton i barnets namn.
  Logga in och gör ditt barn till bankkund

  Inte tillgång till internetbanken?
  Ring 0771-22 11 22

 2. Ladda ner appar

  Be ditt barn ladda ner apparna: BankID säkerhetsapp, Swish, Sparbanken Privat.

 3. Aktivera tjänster

  När barnet har blivit kund aktiverar du barnets tjänster i din egen app under menyn Profil - Barns tjänster eller i internetbanken under Övriga tjänster - Barns tjänster.
  Aktivera ditt barns tjänster i internetbanken

Andra läser också

 • Budget för en bättre koll på din ekonomi

  Med en budget kan du få bättre kontroll på dina utgifter och din ekonomi. Madelén Falkenhäll är Swedbanks hållbarhetsekonom och vet allt om hur man gör en bra budget.

  Budget för en bättre koll på din ekonomi
 • Jämställd ekonomi – så kan ni dela på utgifterna

  Jämställd ekonomi i en relation innebär att man skapar lika förutsättningar för båda att få pengar över, kunna spara och att skapa en trygg egen privatekonomi. På så sätt skapas möjlighet för båda till en hållbar ekonomi genom hela livet.

  Så blir ni jämställda i hushållet