Det var framför allt ungdomar i lokala idrottsföreningar som genomförde områdesstädning under en dag och fick en ersättning för sitt arbete.

Tack vare ett samarbete med flera lokala företag och Sunne och Torsby kommuner kunde 280 personer delta och fler områden städas under helgen. 

Den stora vårstädningen började som en idé från en medarbetare på banken som ett förslag på en aktivitet för att stärka bankens hållbarhetsarbete. Banken tyckte att idén var intressant och kontaktade organisationen Städa Sverige. Städa Sverige är idrottens miljöorganisation och genomför flera områdesstädningar tillsammans med föreningslivet runt om i Sverige varje år.

Partners från det lokala närigslivet

För att lyckats ro iland projektet knöt Fryksdalens Sparbank till sig flera lokala partners, både i Sunne och Sysslebäck. De företag och organisationer som är medfinansiärer i projektet är Helmia Bil, Driconeq, Vildmark i Värmland, Näckåns Energi, Fastighetsbyrån i Sunne och Torsby, Coop Sunne, Primeblade, Sunne och Torsby kommun, Tuab, Lions Club Sunne, Rottneros Bruk, Optipack och Moelven.

Miljöhjältar i föreningslivet

Det var idrottsföreningarnas ungdomar som var de stora miljöhjältarna och städade. De genomförde även en utbildning i miljökunskap inför städningen och varje städlag genomförde en skräpanalys. 

De föreningar som deltog var IFK Sunne Fotboll, Nordvärmlands FF, OK Långberget, Kvistbergets IF, Lysviks IF, Mallbackens IF, Ämterviks FF, Västra Ämterviks IF, KFMU Sunne BBK, Sunne IK, Sunne Skridskoklubb, Gräsmarks Goif, Brandsbol SK, IS Emtarna, Sunne Innebandyklubb, Finnskoga IF.

Tack till alla medverkande

Stort tack till våra partners, Städa Sverige, deltagande föreningar, räddningstjänsten i Sunne och Torsby kommuner, LBC Wetab, Coop, Frykendykarna, Sunne Båtklubb, Inger och Tobias Eriksson, Omställning Fryksdalen, engagerad allmänhet och Fotograf Mattias Blomqvist.